Λέβητας Πέλλετ, Πυρηνόξυλου
Λέβητες Πέλλετ, Πηρυνόξυλου

Η εταιρεία μας, με πολύχρονη εμπειρία και παρουσία στoν τεχνικό χώρο, κατασκευάζει σύγχρονους λέβητες στερεών καυσίμων, βιομάζας, ενώ παράλληλα σε δικές της εγκαταστάσεις, επεξεργάζεται και διαθέτει, υψηλής ποιότητος στερεό βιοκαύσιμο από θρυμματισμένο κουκούτσι ελιάς.

Ο λέβητας πέλλετ, πυρηνόξυλου που προσφέρουμε, έχει σχεδιαστεί, ώστε χωρίς  καμία μετατροπή, να μπορεί να χρησιμοποιεί ως καύσιμο, πυρηνόξυλο, ή πέλλετ καθώς επίσης και καυσόξυλα, λόγω των συστημάτων ασφαλείας και του μεγάλου θαλάμου καύσης που διαθέτει.

  • Υλικό Κατασκευής : ΧΑΛΥΒΑΣ 5mm
  • Μόνωση Λέβητα : ΥΑΛΟΜΒΑΜΒΑΚΑΣ
  • Καύσιμο : ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΕΛΙΑΣ, PELLET, CHIPS, ΠΥΡΗΝΟΞΥΛΟ, ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ,
  • Τροφοδοσία Καυσίμου : ΔΙΠΛΟΣ ΑΤΕΡΜΟΝΑΣ (ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ)
  • Διαδρομή Καυσίμου : ΤΡΙΠΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΕΞΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
  • Προτεινόμενη Θερμοκρασία Λειτουργίας : 70 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ
  • Μέγιστο Όριο Θερμοκρασίας για Ασφαλή Λειτουργία : 80 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ
  • Πίεση λειτουργίας : 3 bar
  • Απόδοση : ΑΠΟ 90 ΕΩΣ 92 %

Οι αποδόσεις τους και οι εκπομπές καυσαερίων, πληρούν  όλα τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί προστασίας περιβάλλοντος. Ο χειρισμός του είναι απλός, ο καθαρισμός του εύκολος και δεν απαιτεί παρουσία συντηρητή.

Το καύσιμο οδηγείται από το σιλό αποθήκευσης στον χώρο καύσης, με διπλό, διακοπτόμενο, ελικοειδή κοχλία μεταβαλλόμενης παροχής. Ο διπλός ελικοειδής κοχλίας τοποθετείται ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης της καύσης από τον θάλαμο καύσης προς το σιλό αποθήκευσης. Η παροχή του αέρα γίνεται με ηλεκτρικό ανεμιστήρα, ρυθμιζόμενης έντασης, ανάλογα με την απαίτηση καύσης και την απορροφητικότητα της καπνοδόχου.

Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απαγωγή της θερμοκρασίας των καυσαερίων, διαθέτει διπλό χώρισμα στον θάλαμο καύσης, εξαναγκάζοντας έτσι τα καυσαέρια, πριν την έξοδο τους, να ακολουθήσουν πολλαπλή (τριπλή) διαδρομή. Στην έξοδο τους προς την καπνοδόχο, διέρχονται μέσα από εναλλάκτη θερμότητας, για την απαγωγή της μέγιστης θερμοκρασίας των καυσαερίων. Με τον τρόπο αυτό, πέρα από την υψηλή απόδοση του λέβητα και την οικονομικότερη λειτουργία του,  εξασφαλίζεται και η άμεση αύξηση της θερμοκρασίας του νερού.

Ο λέβητας πέλλετ, πυρηνόξυλου είναι κατασκευασμένος από χάλυβα υψηλής ποιότητος και αντοχής πάχους 5mm, με επένδυση  από πετροβάμβακα των 50 κιλών ανά κ.μ. και φέρει το σήμα CE. Δοκιμάζεται σε υψηλές πιέσεις και η κατασκευή του εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η σύνδεση του γίνεται απ΄ευθείας και χωρίς μετατροπή, σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις θέρμανσης, είτε αυτόνομες είτε κλασσικές, ενώ μπορεί να συνδεθεί και παράλληλα με άλλους λέβητες.

Η εταιρεία μας κατασκευάζει λέβητες πέλλετ, πυρηνόξυλου σε διάφορα μεγέθη που μπορούν να καλύψουν ανάγκες θέρμανσης για κατοικίες, σχολεία, αίθουσες, θερμοκήπια, φούρνους κ.λ.π.