Βιοκαύσιμα από Κουκούτσι Ελιάς
Καθαρό Πυρηνόξυλο (Επεξεργασμένο Κουκούτσι Ελιάς)

Η εταιρία μας επεξεργάζεται τον ελαιοπυρήνα (πυρηνόξυλο) και παράγει, με δικό της εξοπλισμό και σε δικές της εγκαταστάσεις, καθαρό βιοκαύσιμο, υψηλής απόδοσης,  από θρυμματισμένο κουκούτσι ελιάς. 

Ένα καθαρό και σπουδαίο βιοκαύσιμο, είναι το θρυμματισμένο κουκούτσι της ελιάς (επεξεργασμένο πυρηνόξυλο). Είναι ένα είδος βιομάζας και η περισσότερα υποσχόμενη για την χώρα μας, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, σε αντίθεση με τα αποθέματα πετρελαίου, λιγνίτη και φυσικού αερίου.

Είναι καθαρό και οικολογικό προϊόν αφού δεν περιέχει χημικά και για την παραγωγή του δε χρειάζεται να κοπούν δένδρα. Προέρχεται από απευθείας διαχωρισμό από την ψίχα και τη φλούδα της ελιάς και περιέχει περίπου 1,0% λάδι. Είναι ένας σπουδαίος εγχώριος ενεργειακός πόρος, αφού έχει χαμηλό κόστος, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα εξαιρετικό καύσιμο με υψηλή θερμογόνο δύναμη, η οποία ανέρχεται σε 4.300 kcal/kgr.

Το κουκούτσι της ελιάς, θρυμματισμένο κατά τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου,
μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ΄ ευθείας ως καύσιμο, σε σύγχρονους καυστήρες βιομάζας.
Τα καυσαέρια από την καύση του, δεν δημιουργούν προβλήματα ρύπανσης, αφού  δεν περιέχουν θείο ή άλλες ρυπογόνες ουσίες, (τοξικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα). Το κουκούτσι της ελιάς, είναι απόλυτα άοσμο, καθώς κατα την επεξεργασία του πυρηνόξυλου αφαιρούνται η ψίχα και η φλούδα της ελιάς.

Η υγρασία του κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15%, με αποτέλεσμα κατά την καύση του να μην παράγεται ο πυκνός άσπρος καπνός, που προκαλεί η υψηλή υγρασία. Κατά την καύση του,
αφήνει ελάχιστα υπολείμματα στάχτης (περίπου 1%), τα οποία είναι ένα πολύ καλό εδαφοβελτιοτικό.